Betal din skat med glæde

Det er altid godt at vide, hvad vores surt sammenskrabede skattekroner går til. I dette tilfælde skal quasi-fallenten DDR have opstillet et æg til 4.000.000.- DKr udenfor deres i forvejen kraftigt budgetoverskredne byggeri, samtidig med, at de klynker over, at de ingen penge har. Fra 180Grader:

Kunst for 4 mio. kr. til DR

Et kæmpe stålæg med antenne på skal være vartegn for DR-Byen – skatteyderne betaler.
Et næsten seks meter langt æg af stål påmonteret en antenne på hele 19 meter skal være Danmarks Radios vartegn i den nye skandaleombruste DR-Byen i Ørestaden. Ægget skal fremstilles af en tysk kunstnergruppe, som går under navnet “Inges Idee”, og kommer til at koste mere end et gennemsnitligt parcelhus i hovedstaden, nemlig fire millioner kroner. DR har imidlertid fået andre til at betale, så regningen ikke sendes videre til licensbetalerne, men derimod til skatteyderne.Det er nemlig Statens Kunstfonds “Udvalg for kunst i det offentlige rum”, der begaver DRs nye hovedsæde med kunstværket, som får navnet “Receiver”, hvilket er engelsk og både kan oversættes til “modtager” og “inkassator”.

“Udover at kunstværket er en virkelig øjenåbner, synes vi også, at det i den grad, symboliserer dét, DR står for. ‘Receiver’ spejler verden – nøjagtig, som det også er en vigtig opgave for DR at gøre det, og formen af ‘Receiver’ er et æg, hvorfra ideer, inspiration og viden udspringer,” siger DR’s mediedirektør Lars Grarup i en pressemeddelelse.

Ægget vil formentlig være på plads foran DR-Byen til efteråret.

En kommentar

  1. Udover at metaldimsen er en virkelig øjenåbner for folk der betaler licens, synes vi også, at det i den grad, symboliserer dét, DR står for. ‘Receiver’ af danskernes penge – nøjagtig, som det åbenbart er en vigtig opgave for DR at gøre det, og formen af ‘Receiver’ er et æg, hvorfra store griske pampere udspringer,” mener DR’s mediedirektør Lars Grarup, selvom han siger noget andet.

    Ægget vil formentlig endnu ikke være på plads foran DR-Byen til efteråret og koster et beløb svarende til 1914 licensbetalere plus ”uforudsete udgifter”. Heldigvis betaler Skattefar og så svarer det kun til 50 danskeres årlige skatteindbetaling (igen plus “uforudsete” udgifter.)

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: