Ritt’s seneste korstog

Ritt vil kønskvotere vejnavne

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard er ikke tilfreds med andelen af kvindelige vejnavne i København. Derfor opfordrer hun sine medsøstre i Borgerrepræsentationen til at gøre fælles front med hende i kampen mod den maskuline vej-dominans.
ritt_udsnit.jpgDer er ikke nok kvindelige vejnavne i København. Ikke i forhold til mandlige. Det mener Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard.
Ritt Bjerregaard har derfor fremsat forslag i Borgerrepræsentationen om, at “Vejnavnenævnet fremover bør søge at få en mere ligelig fordeling af veje, der er opkaldt efter kvinder og mænd”. Det skriver Ekstra Bladet.Forslaget er fremsat i anledning af, at det i år er 100 år siden, at kvinder for første gang stemte ved kommunalvalg. Men forslaget er ikke sendt til samtlige medlemmer af Borgerrepræsentationen, men udelukkende til de kvindelige medlemmer.

Det rabler for Ritt
Forslaget får en hård medfart af den københavnske kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev (V).

Nu rabler det altså fuldstændig for Ritt. Man kan da ikke i ramme alvor foreslå kønskvoter på vejnavne. Jeg mangler ord,” siger Allerslev til Ekstra Bladet.

Ingen kommentarer.

2 kommentarer

  1. Ritt, du kan ta bort namnet Oluf Palme från gatuskylten och ersätta det med namnet på den flicka, som 14 år gammal blev utnyttjat av statsministern i en bordell nära Riksdagen. (Källa:
    Saken om bordellhärvan och tidningen ”Världen idag)

  2. Har du et link, Gertrud?

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: