Vejen til Damaskus

Fra Informations anmeldelse i dag:

Neden under konflikten løber der imidlertid også ifølge flere forskere en mere grundlæggende uenighed. Eller som én, der som flere andre helst ikke vil have sit navn frem i diskussionen, formulerer det: “Der findes to essentialistiske lejre: En, der mener, at koranen er rigid og gør muslimer disponible for fundamentalisme, og en, der mener, at koranen indeholder både tolerance, respekt og fleksibilitet. Møller og Hedegaard tilhører den første gruppe, og nogen mener, Bæk Simonsen tilhører den anden”.

Kim Møller trækker selv skellet op i starten af bogen, når han kritiserer Jørgen Bæk Simonsen for ikke at at acceptere en universalisme og for ikke at forholde sig komparativt til muslimsk kultur. Spørgsmålet er ifølge Møller, hvad der fungerer bedst, når man skal forstå islam: Kulturchauvinisme eller kulturrelativisme. Er min bedst, eller er de lige gode? Der er nok ikke nogen tvivl om, hvilken vej Kim Møller, Lars Hedegaard og kompagni hælder – og nok heller ingen tvivl om, hvilken vej Jørgen Bæk Simonsen gør. Og de bliver næppe enige lige foreløbig.

Vejen til Damaskus – dansk islamforskning 1995-2005 udkommer 31. Januar

Trykkefrihedsselskabet afholder et debatmøde med deltagelse af bl.a Kim Møller og Jørgen Bæk Simonsen 19. februar.

Update: Se Kim Møllers kommentarer til “Ugens Bogdebat” på Informeren.

Køb bogen her

4 kommentarer

 1. Nu må jeg lige spørge: Er Jørgen Bæk Simonsen konverteret til islam for 4 år siden? To anmeldelser synes at tyde kraftigt på det, men det er ikke muligt at få et klart svar.

  Kan du mon hjælpe?

  MAnge tak

 2. Jeg har kun kunnet finde rygter.

 3. Hm, ja det samme her, men i 2 anmeldelser er det næsten helt åbenlyst, der står: for 3-4 år siden valgte JBS at sige ja til islam.

  Er det ikke det samme som at konvertere? Artiklen er fra Berlingeren.

 4. 6-2-2008 TAK for oplysningen om de 2 søstre ,der er dømt til døden ved pisk og stening,for utroskab.
  Denne oplysning er brugt,på min hjemmeside,som hedder http://www.oplysningspartiet.dk
  Bær over med,at min hjemmeside er ret primitiv,som skyldes manglende akademisk uddannelse.
  Min hjemmeside kan absolut IKKE matche din hjemmeside,så derfor,forsat HELD og LYKKE med dit forsatte engagement. m.v.h Saxo-Poul

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: