Nyt Ungdomshus – NU!

Suverænt! – og de har ret – hvorfor er der nogen grupper, som bare betingelsesløst skal have hvad de kræver ind, mens det opfattes som sarkasme, hvis mere normale mennesker stiller de samme krav? Lad det endelig inspirere!

I et stærkt sarkastisk brev melder Venstres Ungdom (VU) i Århus sig i rækken af unge, som gør krav på et ungdomshus i Århus.

VU’s åbne brev er sendt til formand for teknisk udvalg, Keld Hvalsø Nedergaard (EL), som i sidste uge sagde, at han gerne vil hjælpe bz’erne med at få et ungdomshus i Århus, efter at en gruppe unge havde besat et hus på Viborgvej. I brevet præsenterer VU’erne sig som en gruppe af unge, som Århus Kommune – ligesom bz’erne – heller ikke tilbyder et specifikt kulturtilbud.

VU kræver, at kommunen stiller dem et ungdomshus til rådighed fuldstændig betingelsesløst, så de kan udfolde deres alternative syn på samfund og kultur, skriver VU, der opremser fire krav:

1) Vi vil have Ungdomshuset inden den 1. maj 2008 kl. 12.00.
2) Vi vil have fuld kontrol over Keld Hvalsø Nedergaards hus.
3) Vi vil selv bestemme – ingen indblanding fra politikere og embedsmænd.
4) Vi vil ikke betale mere end 1 kr. for huset.

Jamen det lyder da fuldstændig rimeligt, specielt set i forhold til, hvordan andre grupper med held gebærder sig.

»Vi har endnu ikke deltaget i besættelser, voldelige demonstrationer og hærværk, men håber, at du kan se igennem fingre med det, og alligevel kæmpe for vores sag. Alternativt går vi gerne hærgende gennem de århusianske gader, hvis det er en betingelse for din støtte,« lyder det i brevet underskrevet af VU-formand Martin Pedersen. Keld Hvalsø Nedergaard roser VU for at bruge humor, men kritiserer, at de angiver hans private adresse.

»Når man er almindelig byrådspolitiker, så er det et kæmpe problem overhovedet at få hevet sin privatadresse frem. Man skal værne om privatlivets fred,« siger han og afviser, at grupper (med undtagelse af vennerne på venstrefløjens yderste overdrev, forstås) betingelsesløst skal have stillet et hus til rådighed.

Det tog mig 5 sekunder via Krak.dk at finde ud af, at Keld Hvalsø Nedergaard har adresse på H******ergvej nr. (xy) i Brabrand. Hans telefonnummer er 60** ****. Hvad er problemet, når han ikke har hemmelig adresse? Er han bange for at få sin bil brændt af af VU?

En kommentar

  1. […] mere på: Ungdomshus: 180grader.dk jp.dk Tv2 Østjylland Nyhedsavisen (Blog) Dansk Politik (Blog) Anna Lyttiger (Blog) Liberalistik (blog) – Se […]

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: