Frankrig

Terrormål

Det står der – endnu

Torsdag opsnappede portugisiske flyveledere en bekymrende samtale over en kortbølgesender, hvor to mænd talte om et angreb på Eiffeltårnet. Oplysningen blev straks sendt videre til Paris, hvor eksperter nu forsøger at spore radiosenderen.

Andre opfordringer til at ramme Paris er i de seneste dage fremsat på islamisternes foretrukne hjemmesider. 3. januar opfordrede en meddelelse på arabisk til at sætte en stopper for præsident Nicolas Sarkozys ambitioner i Maghreb-landene i Nordafrika og at fremprovokere et sammenbrud i fransk økonomi.

To dage senere advarede et amerikansk overvågningscenter om, der på en internetside blev fremsat præcise trusler mod Paris’ overborgmester, socialisten Bertrand Delanoë. Meddelelsens budskab var, at man kan bringe Frankrig i knæ ved at gå efter centrale personligheder. Siden har borgmesteren fået permanent politibeskyttelse.

Fransk politi tager truslerne alvorligt, ikke mindst efter mordene juleaftensdag på fire franske turister i Mauretanien og efterfølgende trusler fra terrorister tæt på Al Qaida, der førte til aflysning af 2008-udgaven af rallyløbet Paris-Dakar for første gang siden løbets oprettelse for 30 år siden.

En kommentar

  1. Terror skal besvares med modterror.

    falkeøje

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: