Socialister og konvertitter

Kate Østergaard har lavet en undersøgelse, som konkluderer at folk konverterer til islamismen som en form for protest, hvilket hun givetvis har ret i (de vil før eller siden få sig en brat opvågnen) – men kollegaen Tina G. Jensen mener, at de konverterer fordi de er venstreorienterede, samt at islam står for mange af de samme holdninger som venstreorienteret ekstremisme… (180Grader):

“Nogle af de danske konvertitter har behov for at markere, at de nu er blevet muslimer og har valgt noget anderledes. For nogle ligger der en snert af protest i at sige, at man ikke mener, at islam og demokrati kan forenes,” siger Kate Østergaard, der er religionshistoriker på Københavns Universitet og står bag undersøgelsen, som kan læses i bogen “Nye muslimer i Danmark”.

Medforfatter til bogen, antropolog Tina Gudrun Jensen, mener at den manglende demokratiopfattelse skyldes, at de fleste konvertitter er venstreorienterede. “Modstanden mod demokrati hænger for nogle sammen med, at de generelt er kritiske overfor det moderne kapitalistiske og materialistiske samfund,” siger hun til Nyhedsavisen og uddyber: “Det er egentlig de samme holdninger, man så hos venstreorienterede grupper i 60’erne og 70’erne. Og faktisk er mange konvertitter meget venstreorienterede.

%d bloggers like this: