Kulturberigelse?

Poul Købke gør sig følgende overvejelser i dagens JP:

HENRIK STANGERUP udgav romanen “Manden der ville være skyldig” i 1973. Bogen er en advarsel om en stat, som skal bestemme, hvilke følelser borgeren kan have eller reagere med.

Dette samfund findes i dag her i Norden. Volden fra udlændige vendt mod os er frygtelig med store menneskelige konsekvenser. Som i romanen ønsker f.eks. Socialdemokratiet og andre at fortælle os om, hvordan vi skal reagere på volden. Vi må ikke føle angst, vrede eller sorg. Det er ikke hensigtsmæssigt, når nu Socialdemokratiet for mindst 25 år siden besluttede, at det (de) fremmede betød berigelse.

Så Henrik Stangerup fik ret. I ønsket om det gode samfund forsvandt retten til at reagere som menneske. Et spørgsmål fra mig må lyde: Ønsker vi et samfund, hvor man politisk nedvurderer menneskelige følelser?

Det kommer vel an på, hvordan “vi” defineres, for det er helt sikkert, at mange indflydelsesrige personers våde drøm er at afskaffe demokratiet. Specielt dem, man støder ind i hos det radikale venstre og venstrefløjen. Vælgerne er sgu for besværlige, og som min gamle lærer, Amdi Petersen, yndede at bræge: “Folk ved ikke, hvad folk vil ha'”!

%d bloggers like this: