Liste Ø lister a’

Fra Kr. Dagblad:

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kan hente lidt opmuntring i den seneste meningsmåling. Venstre synes at have vendt skuden efter partiets dårlige start på valgkampen. Det viser en meningsmåling, som Catinét Research har udført for Ritzau. I meningsmålingen, som er udført mellem onsdag og lørdag, står Venstre til 26,8 procent lørdag mod 26,9 procent fredag. Partiet ligger stadig under valgresultatet på 29 procent i 2005, men har bevæget sig markant frem i forhold til resultatet i valgkampens første uge.

I oppositionen synes Socialdemokraterne at stå stille. Partiet får 24,2 procent lørdag ligesom fredag og ligger under valgresultatet. Efter fremgang de seneste dage er Venstre igen det største parti med 48 mandater mod 44 mandater til S.

De Radikale får 7,5 procent af stemmerne og står til 14 mandater. SF står stadig som valgets store vinder og får 22 mandater – dobbelt så mange som nu. I meningsmålingen har folkesocialisterne 12,3 procent af stemmerne og bliver Folketingets tredjestørste parti lige foran Dansk Folkeparti.

Det ser dystert ud for Enhedslisten, som ikke klarer spærregrænsen. Liste Ø får kun 1,8 procent af stemmerne i meningsmålingen og må forlade Folketinget efter 13 år på Christiansborg. Det vil ikke bare være en bet for partiet, men svækker også Helle Thorning-Schmidts chancer for at fortrænge Fogh som statsminister. Ved folketingsvalget i 2005 fik Enhedslisten 3,4 procent af stemmerne, så vælgernes støtte til partiet er næsten halveret.

Asmaa-effekten. Mange tak, frk. Abdol-Hamid.

Kristendemokraterne kommer ifølge meningsmålingen heller ikke i Folketinget. Partiet står lørdag kun til 1,3 procent af stemmerne, men kan glæde sig over lidt fremgang efter en træg start på valgkampen.

Update 14/11: Liste Ø sneg sig lige op over spærregrænsen med 2.2% af stemmerne og 4 mandater. Tjah – det er socialistiske københavnere (hvad kan man forvente af folk, som er så tåbelige, at de vælger Ritt Bjerregaard som overborgmester) og islamiske indvandrere der har reddet “Den tomme Mængde” (= ø) fra at ryge ud i velfortjente glemselståger. Partiet får selvfølgelig ingen indflydelse, men de kan fortsat spilde Folketingets tid med tåbelige §20-spørgsmål i tæt samarbejde med SF. Det kunne vi godt have været foruden. 

En kommentar

  1. bye bye 🙂

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: