Hvem bestemmer i England?

Britiske sundhedsmyndigheder oplever en ny tendens, hvor læger og lægestuderende med muslimsk baggrund ikke vil behandle eller undervises i sygdomme, som skyldes alkohol eller seksuelt overførte sygdomme.

Lægerne henviser til, at det strider mod deres tro, fordi muslimer ikke må drikke alkohol og ikke må leve et seksuelt udsvævende liv.

De britisk universiteter beretter, at nogle lægestuderende nægter at deltage i undervisningen og besvare eksamensspørgsmål om den slags sygdomme. I enkelte tilfælde har muslimske læger nægtet at undersøge personer af det modsatte køn.

Historien om nogle muslimske lægers fravalg kommer efter supermarkedskæden Sainsbury gav muslimske kassedamer lov til at nægte at betjene kunder, som købte alkohol. I stedet skal en kollega komme og scanne varerne. Muslimsk personale i kædens apoteker kan også nægte at sælge eksempelvis fortrydelsespiller.

Utroligt, hvad englænderne finder sig i. Vil man ikke behandle syge mennesker uanset lidelse, skal man ikke være læge eller sundhedspersonale, og vil man ikke sælge bestemte levnedsmidler, har man intet at gøre som arbejdskraft i levnedsmiddelforretninger.

Jamen – hvor svært kan det være?

Hele artiklen

Reklamer
%d bloggers like this: